aankoop

Zoeken naar een woning
Er zijn tal van mogelijkheden om de voor u geschikte woning te vinden. Het beste is om goed gebruik te maken van de aanbieders via internet, magazines, lokale makelaars en beurzen. Zodra u weet wat en waar u zoekt, kunt u gebruik maken van de zoekservice van 2e woningplanner. U word begeleidt tijdens bezichtigingen door een nederlands/engelstalige makelaar.
Wanneer u een woning op het oog heeft, wordt voor u onderzoek gedaan naar vergunningen, bestemmingsplan en overige bijzondere kenmerken en vervolgens krijgt u begeleiding bij de onderhandelingen. Het kan voorkomen dat bij serieuze interesse een waarborg gevraagd wordt. Dat is een soort optierecht met een termijnbepaling. Dit relatief klein bedrag bent u kwijt als u niet tot koop overgaat. De woningmarkt in Spanje is dit moment wankel en wordt sterk bepaald door kopers (kopersmarkt).

Tip:
Zorg dat u vòòr de onderhandelingen de kadastrale gegevens en een kopie van de eigendomsakte (escritura) ontvangt. Dit geeft inzicht in het perceel, gebouwen en eigenaren/erfgenamen.

Aankoop van de woning
Bij de aankoop wordt u begeleid door de aankoopbegeleider/jurist. Nadat de verkooprijs is bepaald zal de makelaar doorgaans vragen om een reserveringscontract te tekenen (contrato de reserva) en een aanbetaling te doen. Deze aanbetaling wordt gewoonlijk niet teruggestort als de koper annuleert. Het reserveringscontract is geldig gedurende ongeveer ½ -1 maand. Vervolgens wordt een koopcontract (contrato de compraventa) opgesteld. Onze jurist zal dit voor u beoordelen.

Nieuwbouw/verbouw/restauratie
De 2e woningplanner zorgt ervoor dat u door een adviseur wordt bijgestaan bij het beoordelen van de bouwplannen, vergunningen en bouwcontracten.

Verhuur
Het verhuren van uw tweede woning is een aantrekkelijke manier om rendement te behalen op uw investering en om de lasten van uw financiering te compenseren. Ik kan u in contact brengen met aantal internationaal opererende verhuurorganisaties die uw huis zorgeloos kunnen verhuren. Maar zelf een verhuurformule samenstellen is ook mogelijk. In Spanje betaalt u over de netto huurinkomsten belasting, daarbij geldt sinds een paar jaar een korting van 50% met meer mogelijkheden voor aftrek van onderhoudskosten. In Nederland zijn de huurinkomsten belastingvrij tenzij de woning wordt aangemerkt als bedrijfsmatige activiteit.

De 2e woninghypotheek Lees verder