aankoop

Zoeken naar een woning
Er zijn tal van mogelijkheden om de voor u geschikte woning te vinden. Het beste is om goed gebruik te maken van de aanbieders via internet, magazines, lokale makelaars en beurzen. Zodra u weet wat en waar u zoekt, kunt gebruik maken van de zoekservice van 2e woningplanner. U wordt begeleid tijdens bezichtigingen door een nederlands sprekende adviseur. Er zal voor u onderzoek gedaan worden naar vergunningen, bestemmingsplannen en overige bijzonderheden en vervolgens krijgt u begeleiding bij de onderhandelingen. Het is in Italië gebruikelijk dat bij serieuze interesse een waarborg van circa 3% wordt gestort, in afwachting van acceptatie. Bij niet aanvaarding wordt de waarborg aan koper teruggestort.

Tip:
Zorg dat u vòòr de onderhandelingen de kadastrale gegevens ontvangt. Dit geeft inzicht in het perceel, gebouwen en eigenaren/erfgenamen. Als u deze gegevens pas na ondertekening van de koopovereenkomst ontvangt, neem dit dan als ontbindende voorwaarde op (clausola conditionale).
 
Aankoop van de woning
De voorlopige koopovereenkomst (compromesso / contratto di vendita) verdient extra aandacht (met uw aankoopbegeleider/jurist). Er wordt in deze fase namelijk door de koper een aanbetaling (acconto) gedaan van 10-30% en het kan al bindend zijn voor aankoop.

Nieuwbouw/verbouw/restauratie
Bij het beoordelen van de bouwplannen, vergunningen en bouwcontracten kunt u gebruik maken van onze adviseur.

Verhuur
Het verhuren van uw tweede woning is een aantrekkelijke manier om rendement te behalen op uw investering en om de lasten van uw financiering te compenseren. Ik kan u in contact brengen met aantal internationaal opererende verhuurorganisaties die uw huis zorgeloos kunnen verhuren. Maar zelf een verhuurformule samenstellen is ook mogelijk. De huurinkomsten zijn zowel in Italië als in Nederland belastingvrij, tenzij de woning wordt aangemerkt als bedrijfsmatige activiteit.

De 2e woninghypotheek Lees verder