landinformatie

Regio tips in Frankrijk
Frankrijk is al jaren vakantieland nummer 1 onder de Nederlanders en populair onder tweede huiseigenaren. Languedoc-Roussillon is een gebied dat kopers nu ontdekken. Dit gebied ligt in het zuiden van Frankrijk en wordt begrensd door het Rhône-dal, het Garonne-bekken, het Centraal Massief, de Pyreneeën en de Middellandse Zee. De meest populaire streken zijn Audé en de Pyrenees-Orientales. Men vindt er alles wat het land te bieden heeft: zon, strand, zee, bergen en skimogelijkheden. Perpignan is de stad met de meeste zonuren van heel Frankrijk.
Deze gebieden zijn overigens goed bereikbaar per vliegtuig, Toulouse, Carcassonne, Perpignan, Girona, maar ook met de TGV of per auto. De TGV is sinds een jaar doorgetrokken naar Perpignan, wat een enorme waardegroei van het onroerend goed met zich zal meebrengen.
Le VAR blijft een regio dat altijd ook in trek blijft. Le Var is het meest zuidelijke departement van de regio Provence-Alpes-Côte-d’Azur. De hoofdstad is de marinehavenstad Toulon met het internationale vliegveld Toulon-Hyères, bereikbaar met vluchten van Transavia via Rotterdam airport.

Er zijn steeds meer mensen die een 2e woning kopen uit oogpunt van investering. De goede verhuurrendementen kunnen hoger zijn dan de rentelasten van de hypotheek. In combinatie met de verwachte waardestijging maken het kopen van een woning in Frankrijk tot een interessante investering. De prijs van onroerend goed is het afgelopen decennium met gemiddeld 8% per jaar gestegen.

Links
http://nl.wikipedia.org/wiki/frankrijk               algemene landinformatie
http://www.infofrankrijk.com/
http://www.la-vie-en-france.nl/

De 2e woninghypotheek Lees verder